آيا پروتز سينه بايد تعويض شود؟

تعویض پروتز سینه

اکثر مردم می‌ دانند که پروتزهای سینه برای همیشه دوام نمی‌ آورند و هر چند وقت یک‌ بار باید تعویض شوند. چیزی که بیشتر مردم نمی‌ دانند این است که هر چند وقت یک‌ بار پروتز سینه نیاز به تعویض دارد. برخی فکر می کنند که در صورت انجام جراحی پروتز پستان، هر چند سال یک بار باید آن را تعویض کنند. خوشبختانه این درست نیست. در اینجا به برخی از رایج ترین سوالاتی که در مورد تعویض پروتز سینه پیش آمده است و اینکه آيا پروتز سينه بايد تعويض شود؟ پاسخ داده می شود.

آیا پروتز سینه نیاز به تعویض دارد؟

اولین چیزی که باید بدانید این است که هیچ تاریخ انقضای معینی در پروتز سینه وجود ندارد. اکثر پروتز های سیلیکونی و سالین برای 20-10 سال مورد تایید هستند، اما این بدان معنا نیست که شما باید هر 10-20 سال یکبار آنها را تعویض کنید. شما با خیال راحت می توانید از این بازه های زمانی فراتر بروید و اکثر بیماران فقط باید 1 جایگزین در طول عمر خود داشته باشند. جراح شما باید قبل از انجام عمل جراحی در مورد عمر پروتز با شما صحبت کند. عمر پروتز به نوع آن و فیزیولوژی بدن شما بستگی دارد. گزارشی از FDA در سال 2011 بیان کرد که از هر 5 زن یک زن پس از 10 سال نیاز به تعویض پروتز سینه خود دارد. این بدان معنی است که ⅘ از زنان دارای ایمپلنت قبل از نیاز به تعویض، آنها را بیش از 10 سال دارند.

اگر تمایل دارید درمورد انواع مدل پروتز سينه بدانید بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.

دلیل تعویض پروتز سینه

این مهم است که بدانید حتی اگر ایمپلنت های شما برای مدت معینی تایید شده اند، ممکن است قبل از اتمام آن زمان نیاز به تعویض پیدا کنند. در اینجا چند علامت وجود دارد که ممکن است ایمپلنت شما نیاز به تعویض یا اصلاح داشته باشد:

  • پارگی پروتز

این مورد در هر دو ایمپلنت سالین و سیلیکون بسیار نادر است. با این حال، اگر اتفاق بیفتد، بازنگری لازم است. بین 2 تا 12 درصد از بیماران با ایمپلنت سیلیکونی دچار پارگی می شوند. در حالی که ایمپلنت های سیلیکون و سالین هر دو می توانند پاره شوند، سیلیکون تمایل دارد شکل خود را حفظ کند و در جای خود بماند. ژل سیلیکون بسیار ضخیم تر از سالین است. هنگامی که ایمپلنت سیلیکونی پاره می شود، ژل آن اغلب در داخل ایمپلنت یا بافت اسکار اطراف باقی می ماند. به همین دلیل، ایمپلنت های سیلیکونی پاره شده اغلب مورد توجه قرار نمی گیرند. به همین دلیل است که پارگی های سیلیکونی به پارگی های بی صدا نیز معروف هستند. تعداد نادری از ایمپلنت ها بلافاصله، برخی پس از چندین سال و برخی دیگر پس از 10 سال یا بیشتر پاره می شوند.

علت تعویض پروتز سینه

اگر ایمپلنت سینه نمکی به دلیل پارگی یا سوراخ در پوسته ایمپلنت پاره شود، مانند یک بالون شروع به تخلیه می کند. نمک موجود در ایمپلنت شما نشت کرده و دوباره توسط بدن شما جذب می شود. از آنجایی که سالین سمی نیست و باعث احساس بیماری در شما نمی شود، ممکن است حتی متوجه پارگی ایمپلنت خود نشوید. این نشت می تواند یکباره یا به آرامی در طی چند روز اتفاق بیفتد. تا زمانی که تمام نمک نشت نکند، کاهش تورم ممکن است آشکار نشود.

در نهایت سینه آسیب دیده اندازه و شکل خود را از دست می دهد و به طور چشمگیری با پستان دیگر شما متفاوت به نظر می رسد. اگر اندازه سینه‌ های شما کاهش یافته اند، ناهموار به نظر می‌ رسند، یا شروع به احساس درد یا سوزن سوزن شدن می‌ کنید، این احتمال وجود دارد که پروتز شما پاره شده باشد. بنابراین باید حتما با جراح یا پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.

  • ایجاد انقباض کپسولی

اگر بافت اسکار در اطراف سینه شما ایجاد شود، می تواند سفت شود و شکل پروتز را تغییر دهد. در این موارد، روش دیگری برای جایگزینی ایمپلنت می تواند مشکل را کاهش دهد.

  • موج دار شدن و لمس شدن پروتز

موج دار شدن زمانی اتفاق می افتد که پروتز دچار چین و چروک یا موج می شود. لمس کردن به توانایی احساس این امواج در هنگام لمس سینه اشاره دارد. در برخی موارد، این تغییرات از طریق پوست نیز قابل مشاهده است. اگر در ایمپلنت خود چروک می بینید یا احساس می کنید، ممکن است بخواهید آن را جایگزین یا حذف کنید. این اتفاق مضر نیست، اما از آنجایی که بیشتر افراد با توقع سینه‌ های بزرگ‌ تر و صاف‌ تر، عمل پروتز سینه را انجام می‌ دهند، موج دارشدن برای آنان ایده‌ آل نیست.

  • چروک شدن پروتز

چروک شدن پروتز پستان مضر نیست، اما از آنجایی که بیشتر افراد با انتظار داشتن سینه های بزرگتر و صاف، پروتز سینه انجام می دهند، موج دار شدن ایده آل نیست. موج دار شدن پوست اطراف سینه زمانی اتفاق می افتد که ایمپلنت دچار چین و چروک یا موج می شود. لمس کردن سینه به توانایی احساس این امواج کمک می کند. در برخی موارد، این تغییرات از طریق پوست نیز قابل مشاهده است.

چروک شدن پروتز

  • جابجایی پروتز

با افزایش سن، ایمپلنت های شما ممکن است جابجا شوند، به خصوص اگر بچه دار شده باشید. اگر ایمپلنت های شما در موقعیت حرکتی قرار دارند، بهتر است آنها را تعویض کنید. در صورت افزایش یا کاهش وزن قابل توجه، ایمپلنت سینه نیز می تواند جابجا شود.

  • تغییر سایز پروتز

همچنین ممکن است بخواهید پروتز های فعلی خود را با پروتز های بزرگتر یا کوچکتر در آینده عوض کنید. این یک دلیل کاملاً معتبر برای تعویض پروتز سینه است!

آیا تعویض پروتز سینه عوارض دارد؟

برای تعویض پروتز تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرید و جراح با ایجاد برشی در سینه، پروتز قبلی را خارج می کند و پروتز جدید را جایگزین می نماید. ممکن است بعد از عمل عوارضی مانند عفونت، خونریزی و احساس درد در سینه ها را تجربه کنید.

عوارض پروتز سینه چیست؟

دکتر وحید حریری، جراح پستان و فلوشیپ جراحی زیبایی، با مهارت بالا و تکنیک های خاصی تعویض پروتز را انجام می دهد بدون آن که عوارض خاصی را ایجاد کند. توجه داشته باشید که به طور کلی عوارض تعویض پروتز بسیار نادر هستند و در صورتی که توسط یک جراح مناسب تحت این عمل جراحی قرار بگیرید احتمال بروز این عوارض بسیار کم است.

چند سال بعد از پروتز سینه باید پروتز را عوض کنیم؟

پس از انجام برخی تحقیقات، بسیاری از زنانی که پروتز سینه را در نظر می گیرند، این تصور را دارند که یک دهه پس از جراحی باید ایمپلنت های خود را جایگزین کنند. این تا حد زیادی به دلیل گزارش سال 2011 سازمان غذا و دارو در مورد ایمنی ایمپلنت های سیلیکونی است که نشان می دهد از هر 5 بیمار، یک بیمار پس از 10 سال نیاز به تعویض یا تجدید نظر دارد. با این حال، نگاهی گذرا به این اعداد به جای ایجاد هشدار، باید ذهن شما را راحت کند. این بدان معناست که چهار نفر از هر پنج نفر هنوز 10 سال پس از دریافت پروتز، نیازی به تعویض آن ندارند. تعویض پروتز همیشه به دلیل کاهش تورم یا پارگی پروتز انجام نمی شوند. چرا که پارگی ایمپلنت بسیار نادر است و تنها حدود 3 درصد از ایمپلنت‌ ها را تحت تأثیر قرار می‌ دهد. بسیاری از اصلاحات به انتخاب خود افراد انجام می شود، زمانی که زنان تصمیم می گیرند که می خواهند اندازه سینه خود را تغییر دهند یا افزایش سایز بیشتری داشته باشند.

چند سال بعد از پروتز سینه باید پروتز را عوض کنیم؟

پس از انجام برخی تحقیقات، بسیاری از زنانی که پروتز سینه را در نظر می گیرند، این تصور را دارند که یک دهه پس از جراحی باید ایمپلنت های خود را جایگزین کنند. این تا حد زیادی به دلیل گزارش سال 2011 سازمان غذا و دارو در مورد ایمنی ایمپلنت های سیلیکونی است که نشان می دهد از هر 5 بیمار، یک بیمار پس از 10 سال نیاز به تعویض یا تجدید نظر دارد. با این حال، نگاهی گذرا به این اعداد به جای ایجاد هشدار، باید ذهن شما را راحت کند. این بدان معناست که چهار نفر از هر پنج نفر هنوز 10 سال پس از دریافت پروتز، نیازی به تعویض آن ندارند. تعویض پروتز همیشه به دلیل کاهش تورم یا پارگی پروتز سینه انجام نمی شوند. چرا که پارگی ایمپلنت بسیار نادر است و تنها حدود 3 درصد از ایمپلنت‌ ها را تحت تأثیر قرار می‌ دهد. بسیاری از اصلاحات به انتخاب خود افراد انجام می شود، زمانی که زنان تصمیم می گیرند که می خواهند اندازه سینه خود را تغییر دهند یا افزایش سایز بیشتری نسبت به قبل داشته باشند، می توان گفت که زمان تعویض پروتز سینه رسیده است.

تعویض پروتز سینه چگونه انجام می شود؟

تعویض مجدد پروتز سینه نیازمند بیهوشی است. این جراحی در اتاق عمل انجام می شود و بخش جراحی شده دوباره شکاف داده می شود. پروتز قدیمی بیرون کشیده می شود و مجدد پروتز جدید جایگزین می شود. بعد از آن نیز شما دوره ی نقاهت خواهید داشت و این پروسه مجدد تکرار خواهد شد. اما با توجه به اینکه برای شما این بار دوم است که عمل پروتز سینه را تجربه می کنید، چالش های کمتری با دوران نقاهت بعد از جراحی خواهید داشت به دلیل آشنایی کامل که نسبت به این جراحی پیدا کرده اید. لذا عمل تعویض پروتز سینه برایتان ساده تر خواهد بود.

جمع بندی

مهم است که بدانید احتمال موفقیت شما برای انجام عمل بزرگ کردن سینه با پروتز بالا است، به خصوص زمانی که توسط یک متخصص پروتز سینه دارای رزومه عالی و معتبر انجام شود. جایگزینی ایمپلنت روشی است که بنا به دلایلی پزشک شما ایمپلنت های شما را با مدل جدیدتر تعویض می کند. همچنین این روش ممکن است با لیفت سینه یا برداشتن بافت اسکار ترکیب شود. در این مقاله ما به این مهم که آيا پروتز سينه بايد تعويض شود پرداختیم و برای شما توضیح دادیم که دلایل آن چیست. اگر در این مورد سوالی دارید زیر همین پست برای ما بنویسید.

فلوشیپ جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *