سرطان سینه از چه سنی شروع می شود؟

سرطان سینه از چه سنی شروع می شود؟

زنان جوان مبتلا به سرطان سینه چالش های منحصر به فردی را تجربه می کنند. بر اساس یک بررسی بالینی در سال 2021، سرطان سینه در حال حاضر شایع ترین نوع سرطان برای زنان کمتر از 39 سال است. با این حال، این بیماری اغلب در مراحل بعدی تشخیص داده می شود، زمانی که تمایل به تهاجم بیشتری دارد. این بدان معناست که میزان بقا کمتر و میزان عود آن بیشتر است. دانستن عوامل خطر سرطان سینه و علائم و نشانه های اولیه آن و اینکه بدانید سرطان سینه از چه سنی شروع می شود می تواند به شما کمک کند تا درمان را زودتر شروع کنید.

سن ابتلا به سرطان سینه در مردان و زنان

داشتن یک عامل خطر به معنای ابتلا به بیماری  سرطان نیست و همه عوامل خطر تأثیر یکسانی ندارند. خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می یابد. اکثر سرطان های سینه بعد از 50 سالگی تشخیص داده می شوند. بیشتر سرطان های سینه در زنان 50 ساله یا بیشتر دیده می شود. همچنین اکثر سرطان های سینه در مردان بین 60 تا 70 سالگی اتفاق می افتد.

چگونه سرطان سینه را تشخیص دهیم؟

برست کنسر از بیماری هایی است که زمان تشخیص و تشخیص صحیح نوع سرطان در موفقیت آمیز بودن نتیجه درمان بسیار موثر است. به روش هایی که برای پیداکردن توده های پستان استفاده می شود، روش های غربالگری می گویند در ادامه به بررسی تشخیص سرطان سینه با روشهای مختلف خواهیم پرداخت.

تشخیص سرطان سینه با سونوگرافی

پزشکان با توجه به اندازه و سفتی سینه توده های 1.5-1 سانتی متر را می توانند لمس کنند. در نتیجه سونوگرافی و ماموگرافی به خصوص برای توده های کوچکتر اهمیت پیدا می کند. در این روش، از امواج صوتی برای تولید تصاویری از ساختارهای اعماق بدن استفاده می شود. ممکن است از سونوگرافی برای تعیین اینکه آیا توده جدید سینه یک توده جامد است یا یک کیست پر از مایع استفاده شود.

چگونگی تشخیص سن سرطان سینه

تشخیص سرطان سینه با آزمایش خون

فاکتورهایی در خون به نام مارکر های سرطانی داریم که در سرطان ها بالا می روند. اما به طور عموم دکتر وحید حریری جراح پستان و فلوشیپ جراحی زیبایی، توصیه می کند که از مارکرها برای تشخیص سرطان استفاده نشود. معمولا مارکر ها در تشخیص اولیه در فردی که هیچ سابقه ای ندارد و فرد نرمالی است، کمک کننده نیستند. چرا که ممکن است بیماری که هیچ علامت و توده ای ندارد، مارکر بالا داشته باشد و بیمار تنها به هزینه و دردسر بیافتد. مارکر ها در بعضی موارد دیگر مانند مصرف برخی داروها یا شرایط خاص مانند افراد سیگاری ممکن است بالا بروند. اهمیت این مارکرها بیشتر در مواردی است که ما یک توده سرطانی داشتیم، درمان کردیم و بعد از درمان می‌خواهیم بررسی کنیم که عود نکند.

تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی

اگر مشکلی در سینه خود دارید، مانند توده ها، یا اگر ناحیه ای از پستان در ماموگرافی غربالگری غیرطبیعی به نظر می رسد، ممکن است پزشکان از شما بخواهند که یک ماموگرافی تشخیصی انجام دهید. ماموگرافی یک عکس اشعه ایکس با جزئیات بیشتر از پستان است.

تشخیص سرطان سینه در منزل

خودآزمایی پستان یک چک آپ است که فرد در خانه انجام می دهد تا تغییرات یا مشکلاتی در بافت پستان پیدا کند.

معمولا در معایناتی که خود افراد انجام می دهند، می توانند توده های 2.5-2 سانتی متر را خودشان لمس کنند.

سرطان سینه در چه سنی رخ می دهد؟

با توجه به منبع معتبر موسسه ملی سرطان، اگر در دهه 30 زندگی خود هستید، خطر ابتلا به سرطان سینه 1 در 204 یا حدود 0.4 درصد است. در سن 40 سالگی، این خطر تقریباً 1 در 65 یا حدود 1.5 درصد است. در سن 60 سالگی، این شانس به 1 در 28 یا 3.5 درصد افزایش می یابد.

سن سرطان سینه

سرطان در سن بلوغ امکانپذیر است؟

اگر شما یک دختر نوجوان هستید، ممکن است در مورد خطر ابتلا به سرطان سینه نگران باشید. ابتلا به سرطان سینه در دوران نوجوانی بسیار نادر است. همچنین در زنان 20 و 30 ساله غیر معمول است. اکثریت قریب به اتفاق سرطان سینه در زنان بالای 50 سال تشخیص داده می شود.

سرطان سینه در سن پایین امکانپذیر است؟

اگرچه سرطان سینه بیشتر در میان زنان مسن رخ می دهد، اما در موارد نادر سرطان سینه زنان زیر 45 سال را تحت تأثیر قرار می دهد. حدود 9 درصد از کل موارد جدید سرطان سینه در زنان کمتر از 45 سال مشاهده می شود.

سرطان سینه در سن بالا

خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می‌ یابد و حدود یک سوم سرطان‌های پستان زنان در بیماران بالای 70 سال تشخیص داده می‌ شود.

راههای پیشگیری از سرطان سینه

پیشگیری از سرطان سینه با تکرار عادات سالم مانند داشتن تحرک و فعالیت بدنی شروع می شود. برخی از عوامل خطر، مانند سابقه خانوادگی، قابل تغییر نیستند. با این حال، ایجاد تغییراتی در سبک زندگی در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر هستند. تحقیقات نشان می‌ دهد که تغییر سبک زندگی می‌ تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را حتی در زنانی که در معرض خطر بالا هستند، کاهش دهد.

پیشگیری از سرطان سینه

برای کاهش خطر آن می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • حفظ وزن نرمال

اگر وزن شما سالم است، برای حفظ آن وزن تلاش کنید. اگر نیاز به کاهش وزن دارید، از پزشک خود در مورد استراتژی های سالم برای انجام این کار سوال کنید. تعداد کالری هایی که در روز می خورید را کاهش دهید و به آرامی میزان ورزش را افزایش دهید.

  • تحرک

فعالیت بدنی می تواند به شما در حفظ وزن سالم و پیشگیری از سرطان سینه کمک می کند. بیشتر بزرگسالان سالم باید حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط یا 75 دقیقه فعالیت هوازی شدید در هفته به علاوه تمرینات قدرتی حداقل دو بار در هفته داشته باشند.

سرطان سینه از چه سنی شروع می شود؟

  • شیر دادن

شیردهی ممکن است در پیشگیری از سرطان سینه نقش داشته باشد. هر چه مدت زمان شیردهی بیشتر باشد، اثر محافظتی آن بیشتر می شود.

  • محدود کردن هورمون درمانی پس از یائسگی

هورمون درمانی ترکیبی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. بنابراین با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای هورمون درمانی صحبت کنید. ممکن است بتوانید علائم خود را با درمان های غیر هورمونی و داروها مدیریت کنید. اگر به این نتیجه رسیدید که فواید هورمون درمانی کوتاه مدت بیشتر از خطرات آن است، از کمترین دوزی که برای شما مفید است استفاده کنید و همچنان از پزشکتان بخواهید که مدت زمان مصرف هورمون ها را تحت نظر داشته باشد.

جمع بندی

بسیار اهمیت دارد که سرطان های پستان را در حالی که کوچک تر هستند و منتشر نشده اند، زودتر تشخیص دهیم. در صورتی که با نشانه های سرطان سینه آشنا باشید و به موقع آزمایشات روتین را انجام دهید، اما این بستگی دارد بدانید که سرطان سینه از چه سنی شروع می شود یا سن سرطان سینه از چه زمانی است. لذا با توجه به این عوامل می توانید هرچه سریعتر برای درمان موثرتر اقدام کنید.

فلوشیپ جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *