تشخیص زودهنگام، درک بهتر بیماری و پیگیری آن بر روند درمان سرطان بسیار تاثیر گذار هستند. حمایت قابل توجه برای آگاهی از سرطان سینه و شناخت آن، به ایجاد پیشرفت هایی در تشخیص و درمان سرطان سینه کمک کرده است. بنابراین میزان بقای سرطان سینه افزایش یافته است و تعداد مرگ و میرهای مرتبط با این بیماری به طور پیوسته در حال کاهش است که عمدتاً به دلیل عواملی مانند تشخیص زودهنگام، رویکرد شخصی جدید برای درمان و درک بهتر بیماری می باشد. بنابراین علاوه بر انجام معاینات روتین و ماموگرافی، در صورت مشاهده هرگونه تغییر در سینه باید به پزشک مراجعه کنید. که ما در این مقاله برای تشخیص بهتر و درمان زود هنگام به معرفی علائم سرطان سینه خواهیم پرداخت، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
سرطان سینه چیست؟
سرطان سینه سرطانی است که در سلول های سینه ایجاد می شود. بعد از سرطان پوست، سرطان سینه شایع ترین سرطانی است که در زنان تشخیص داده می شود. سرطان سینه می تواند هم در مردان و هم در زنان رخ دهد، اما در زنان بسیار شایع تر است. متاستاز سرطان سینه هم یکی از نگرانی های بعد از درمان سرطان سینه است که ما در یک مقاله جداگانه به این موضوع مهم پرداخته ایم برای مطالعه عمیق این موضوع بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.
علت سرطان سینه
سرطان سینه در نتیجه جهش های ژنتیکی یا آسیب DNA ایجاد می شود. اینها می توانند با قرار گرفتن در معرض استروژن، نقص های ژنتیکی ارثی، یا ژن های ارثی که می توانند باعث سرطان شوند، مانند ژن های BRCA1 و BRCA2 مرتبط باشند. هنگامی که یک فرد سالم است، سیستم ایمنی بدن او به هر گونه DNA یا رشد غیر طبیعی حمله می کند. پزشکان می دانند که سرطان سینه زمانی رخ می دهد که برخی از سلول های سینه شروع به رشد غیر طبیعی می کنند. این سلول ها سریعتر از سلول های سالم تقسیم می شوند و به تجمع خود ادامه می دهند و یک توده تشکیل می دهند که به آن توده بدخیم سینه می گویند.
سلول ها ممکن است از طریق سینه به غدد لنفاوی یا سایر قسمت های بدن شما پخش شوند (متاستاز). سرطان سینه اغلب با سلول های مجاری تولید کننده شیر (کارسینوم مجرای مهاجم) شروع می شود. سرطان سینه همچنین ممکن است در بافت غده ای به نام لوبول (کارسینوم لوبولار مهاجم) یا در سلول ها یا بافت های دیگر سینه شروع شود.
محققان عوامل هورمونی، سبک زندگی و محیطی را شناسایی کرده اند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. اما مشخص نیست که چرا برخی از افرادی که هیچ فاکتور خطری ندارند به سرطان مبتلا می شوند، در حالی که سایر افراد دارای عوامل خطر هرگز به سرطان مبتلا نمی شوند. این احتمال وجود دارد که سرطان سینه ناشی از تعامل پیچیده ترکیب ژنتیکی و محیط شما باشد.
نشانه های سرطان سینه
سرطان سینه می تواند علائم متعددی داشته باشد، اما اولین علامت قابل توجه توده یا ناحیه ای از بافت ضخیم سینه است. اکثر توده های سینه سرطانی نیستند، اما همیشه بهتر است که آنها را توسط پزشک بررسی کنید. برخی افراد نیز اصلاً هیچ علائم یا علامتی ندارند. برخی از علائم هشدار دهنده سرطان سینه عبارتند از:
- تحریک یا گودی پوست سینه
- قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست در ناحیه نوک سینه یا خود سینه
- کشیدگی نوک پستان یا درد در ناحیه نوک پستان
- احساس درد در هر ناحیه از پستان
- ترشحات نوک سینه به غیر از شیر مادر از جمله خون
- هر گونه تغییر در اندازه یا شکل سینه
- توده جدید در سینه یا زیر بغل
- ضخیم شدن یا تورم بخشی از سینه
اگر تمایل دارید بدانید که آیا سرطان سینه درد دارد و اینکه آیا درد سینه نشانه سرطان است، پیشنهاد می کنم بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.
علائم سرطان سینه از چه سنی شروع می شود؟
خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می یابد. این عارضه در زنان بالای 50 سال که در دوران یائسگی قرار گرفته اند، شایع تر است. حدود 8 مورد از هر 10 مورد سرطان سینه در زنان بالای 50 سال رخ می دهد. اگر تمایل دارید درمورد مراقبت های بعد از سرطان سینه بخوانید بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.
علائم سرطان سینه در زنان
برخی از علائم هشدار دهنده سرطان سینه عبارتند از:
- توده جدید در سینه یا زیر بغل
- ضخیم شدن یا تورم بخشی از سینه
- تحریک یا گودی پوست سینه
- قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست در ناحیه نوک سینه یا خود سینه
- کشیدگی نوک پستان یا درد در ناحیه نوک پستان
- ترشحات نوک سینه به غیر از شیر مادر از جمله خون
- هر گونه تغییر در اندازه یا شکل سینه
- احساس درد در هر ناحیه از پستان
جوش علائم سرطان سینه در زنان
به گفته انجمن سرطان آمریکا، تحریک یا فرورفتگی پوست ممکن است نشانه اولیه سرطان سینه باشد. اگر جوش های شما شبیه آکنه های معمولی نیستند، به خصوص دردناک هستند، یا با درمان های معمولی از بین نمی روند، حتما به پزشک خود مراجعه کنید.
علائم سرطان سينه در دختر
ابتلا به سرطان سینه در دوران نوجوانی بسیار نادر است و در زنان 20 و 30 ساله غیر معمول است. اکثریت قریب به اتفاق سرطان سینه در زنان بالای 50 سال تشخیص داده می شود.
علائم سرطان سینه در مردان
سرطان سینه اغلب به عنوان چیزی که فقط زنان را درگیر می کند تصور می شود، اما مردان در موارد نادری ممکن است به آن مبتلا شوند. این نوع از سرطان در مقدار کمی از بافت سینه مردان در پشت نوک سینه ها رشد می کند. سرطان پستان معمولاً در مردان بالای 60 سال اتفاق می افتد، اما گاهی اوقات می تواند مردان جوان را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
تغییرات نوک سینه در سرطان سینه چگونه است؟
تغییرات در نوک سینه می تواند نشانه های مهمی از انواع سرطان سینه باشد. پوست نوک پستان می تواند قرمز یا پوسته پوسته شود یا ممکن است ضخیم شود.
علائم هشدار دهنده و قطعی سرطان سینه
تغییرات خاصی در سینه ممکن است نشانه اولیه سرطان سینه باشد. دانستن اینکه این تغییرات چگونه به نظر می رسند و چه احساسی دارند می تواند به افراد کمک کند تا در اسرع وقت به درمان مناسب دسترسی پیدا کنند. این علائم هشدار دهنده عبارتند از:
- وجود توده ای در سینه یا زیر بغل که از بین نمی رود و اغلب اولین علامت سرطان سینه است. پزشک شما معمولاً مدتها قبل از اینکه بتوانید آن را ببینید یا احساس کنید، یک توده را در ماموگرافی مشاهده می کند.
- تورم در زیر بغل یا نزدیک استخوان ترقوه می تواند به این معنی باشد که سرطان سینه به غدد لنفاوی آن ناحیه گسترش یافته است. تورم ممکن است قبل از احساس توده شروع شود، بنابراین اگر متوجه آن شدید به پزشک خود اطلاع دهید.
- درد و حساسیت، اگرچه توده ها معمولاً درد ندارند. برخی ممکن است باعث ایجاد احساس خاردار شوند.
- یک ناحیه صاف یا فرورفته روی سینه شما که ممکن است به دلیل توموری باشد که شما نمی توانید آن را ببینید یا احساس کنید.
- تغییرات سینه مانند تفاوت در اندازه، فرم، بافت یا دمای سینه شما
- تغییرات در نوک پستان شما، مانند فرورفتن، سوزش، خارش ایجاد زخم و ترشح غیرمعمول از نوک پستان که ممکن است شفاف، خونی یا به رنگ دیگری باشد.
علائم سرطان سینه در زنان شیرده
اگر به نوزادی شیر می دهید، ممکن است نگران سلامت سینه های خود باشید. برخی از زنان تعجب می کنند که آیا ممکن است در دوران شیردهی به سرطان سینه مبتلا شوند. اگرچه نادر است، اما یک احتمال است. در صورت مشاهده هرگونه از علائم آن حتماً به پزشک خود مراجعه نمایید و روند درمان را پیگیری نمایید.
برخی از زنان شیرده پس از درمان همچنان قادر به شیردهی هستند. برای مادرانی که قادر به این کار هستند، شیردهی پس از درمان خطر عود سرطان سینه را افزایش نمی دهد. اما برخی از زنان ممکن است نتوانند پس از درمان سرطان سینه، بسته به درمانی که دریافت کرده اند و سایر عوامل، شیر مادر بدهند. پس در صورت هر گونه علائم سرطان در شیردهی حتما با پزشک سرطان سینه مشاوره بگیرید. برای مطالعه بشتر درمورد علائم سرطان سینه خوش خیم بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید و مقاله ما را تا انتها بخوانید.
علائم سرطان سينه در دوران شيردهی چیست؟
سرطان سینه در زنان جوان تر تهاجمی تر است، اما تشخیص زودهنگام میتواند دیدگاه شما را بهبود بخشد. خطر ابتلا به سرطان سینه در دوران شیردهی کم است، اما اگر سرطان در شما تشخیص داده شود، ممکن است بتوانید به کودک خود شیر دهید. زنانی که شیر میدهند ممکن است توده هایی در سینه های خود احساس کنند. بیشتر اوقات، این توده ها سرطانی نیستند. اما توده ها تنها نشانه سرطان سینه نیستند. سایر علائم اولیه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ترشح از نوک سینه
- درد سینه که از بین نمی رود.
- تغییر در اندازه، شکل یا ظاهر سینه
- قرمزی یا تیره شدن سینه
- خارش یا بثورات دردناک روی نوک سینه
- تورم یا گرمی سینه
علائم سرطان سینه در زنان در بارداری
ممکن است تشخیص تغییرات طبیعی پستان بارداری از تغییرات سینه به دلیل سرطان بسیار دشوار باشد. تحقیقات نشان می دهند تغییراتی که در سینه های زنان در دوران بارداری و شیردهی رخ می دهد باعث می شود سلول های سینه کمتر به سلول های سرطانی تبدیل شوند. داشتن فرزند قبل از 20 سالگی و شیر دادن به مدت بیش از یک سال نیز با کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان سینه مرتبط است.
ابتلا به سرطان سینه در دوران بارداری دلهره آور به نظر می رسد اما خوشبختانه، درمان هایی وجود دارند که برای شما و کودکتان بی خطر هستند. از آنجایی که تشخیص سرطان سینه در مادران آینده به دلیل حساسیت و تورم طبیعی ناشی از بارداری دشوار است، مهم است که مراقب علائم دیگر مانند احساس توده در سینه، فرورفتگی یا چروکیدگی پوست، ترشحات خونی از نوک پستان، پوست فلسی روی سینه و هرگونه ضخیم شدن غیرمعمول در یک ناحیه از سینه باشید. اگر هر یک از این علائم را دارید، فورا با پزشک خود صحبت کنید.
جمع بندی
سینه های شما ممکن است در زمان های مختلف زندگی متفاوت به نظر برسد. بنابراین مهم است که از علائم سرطان سینه آگاه باشید تا در اسرع وقت متوجه هرگونه تغییری شوید. این کار باعث می شود که به راحتی متوجه مشکلات احتمالی شوید و تحت درمان یک پزشک مورد اعتماد قرار بگیرید. دکتر وحید حریری فلوشیپ جراحی پستان با استفاده از تکنیک های جراحی پلاستیک در جراحی های درمانی و سرطان، نتایج بسیار خوبی به دست آورده است. ایشان جزو نادر جراحان پلاستیک است که در زمینه سرطان پستان نیز به کار مشغول گردیده است.