پروتز سینه مانند سایر پروتزها که در قسمت های مختلف بدن به کار برده می شود نیز باید بر حسب ضرورت باشد و بی دلیل از آن استفاده نشود. در واقع پروتز پستان وقتی برای اعمال زیبایی بدن استفاده می شود ممکن است عوارضی هم داشته باشد که یکی از مهمترین آنها عفونت است. اما در مورد این عارضه که آیا پروتز سینه موجب سرطان می شود؟ یباید گفت از عوارض بسیار نادر پروتز های سینه، ابتلا به سرطان های خاصی هست که از بافت سینه منشا نمی گیرند و احتمال بروز سرطان سینه در پی پروتز گذاری بسیار نادر است و پروتز سینه باعث سرطان نمی شود. پیشنهاد می کنم این مقاله را تا انتها بخوانید تا درمورد ارتباط بین پروتز سینه و سرطان سینه و نحوه تشخیص آن بیشتر بدانید.
پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه نوعی ایمپلنت زیبایی به شمار می رود که حاوی ژل سیلیکونی یا سالین (ترکیبی از آب و نمک) است و توسط جراح طی پروسه جراحی درون سینه تعبیه می شود. عمل سينه پروتز توسط جراحان پلاستیک و جراحان سینه انجام می شود.یکی از افراد کاندید جراحی زیبایی پروتز سینه، افراد دجار سرطان سینه هستند که به دلیل از دست دادن سینه های خود در طی پروسه درمان کنسر سینه تصمیم به عمل پروتز سینه گرفته اند. زنانی که به دلیل سرطان پستان ماسکتومی انجام داده اند می توانند با بازسازی سینه دوباره به ظاهری طبیعی برسند. همچنین امکان دارد شما با هدف زیبایی و بزرگ تر کردن سایز سینه های خود بدون هیچ گونه مشکلی در سلامتی خود به فکر پروتز سینه باشید.
عوارض جراحی پروتز سینه
- سختی های پس از جراحی به دو دسته تقسیم می شوند: کوتاه مدت و بلند مدت. سختی های کوتاه مدت در حین جراحی یا مدت کوتاهی پس از جراحی اتفاق می افتند مانند خون ریزی خفیف. سختی های بلند مدت، پس از گذشت زمانی نسبتا طولانی شروع به نشان دادن خود می کنند مانند سفت شدن پروتز های سینه.
- شیر دهی : شیردهی اکثر مادران پس از پروتز سینه کاملا نرمال می باشد ولی گاها احتمال دارد بعضی دیگر امکان شیر دهی نداشته باشند و یا مقدار شیری که تولید می کنند تحت تاثیر این عمل قرار گیرد.
- عمل مجدد: یکی از عوارض پروتز سینه این است که امکان دارد به دلایل مختلف از جمله عدم انتخاب جراح ماهر و… جراحی های دیگری نیز مورد نیاز گردد. علی رغم اینکه پروتز های سینه با دوام هستند امکان دارد پس از گذشت زمان طولانی نیاز به برداشتن آن ها یا تعویض آن ها باشد
- نکته قابل توجه این است که احتمال بروز این عوارض نادر است.
پروتز سینه و سرطان
متخصصان کاملاً مطمئن نیستند که چرا پروتز سینه احتمال ابتلا به ALCL را بیشتر می کند. اما آنان می دانند که 93% تا 96% از زنانی که پروتز سینه دارند و مبتلا به ALCL می شوند پروتز سینه زبر دارند. مانند پروتز سینه معمولی، پروتز سینه زبر برای زیبایی و بازسازی پستان استفاده می شود. پروتز های سینه زبر کمتر تکان می خورند و کمتر باعث ایجاد چین خوردگی پروتز و پوست می شوند. ولی متخصصان بر این باورند که زبر بودن آن ها باعث ایجاد واکنشی در سیستم لنفاوی بدن می شود که سرطان ALCL را به همراه دارد.
ایمپلنت سینه پس از سرطان یا پروتز سینه بعد از سرطان یکی از روشهای بازسازی سینه با پروتز است که جهت بازسازی سینه انجام می شو جهت مطلاعه مقاله بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.
ALCL یک سرطان بسیار نادر است. زنان دارای پروتز سینه احتمال خیلی کمی در مبتلا شدن به این سرطان را دارند. متخصصان تخمین می زنند که هر 1 زن دارای پروتز سینه از میان 50,000 زن دارای پروتز سینه، سرطان ALCL می گیرد.
همچنین زنانی که از افزایش دهنده های بافتی پستان یا تیشو اکسپندرها (که بعضی وقت ها در بازسازی سینه ها پس از ماستکتومی استفاده می شود) استفاده کرده اند احتمال ابتلای بیشتری به ALCL را دارند. جنس پروتز ها چه از نوع ژل سیلیکونی و چه از نوع سالین، در خطر ابتلا به ALCL تاثیری ندارند.
ايا پروتز سينه باعث سرطان ميشود؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، پروتز سینه باعث کنسر پستان نمی شود. پروتز سینه احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش نیز نمی دهد. اما تحقیقات نشان داده است که زنانی که دارای پروتز سینه هستند احتمال بیشتری در ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک (ALCL) را دارند. ALCL یک نوع سرطان نادر است که در سیستم لنفاوی (سیستمی که بدن را در برابر عفونت و بیماری مقاوم نگه می دارد) شروع به ترویج می کند و به مرور زمان در سلول های خونی قوی تر می شود.
آیا پروتز سینه مانع تشخیص سرطان سینه می شود؟
پروتز سینه چه از نوع ژل سیلیکونی و چه از نوع سالین عکس ماموگرافی را کمی تار می کند، که باعث کمتر شدن قابلیت تشخیص سرطان سینه می شود.
پروتز های سینه معمولاً بالای عضله سینه قرار داده می شوند و پروتز های قرار گرفته در این مکان قابلیت رادیولوژیست در تفسیر کردن نتایج ماموگرافی را کمتر می کنند زیرا بعضی از بافت های سینه در ماموگرافی به وضوح مشخص نیستند. پروتز هایی که زیر عضله سینه قرار داده می شوند احتمال خیلی کمتری در تداخل با قابلیت رادیولوژیست در تفسیر نتایج ماموگرافی را دارند. همچنان نتایج نشان می دهند که ماموگرافی روشی موثر در یافتن سرطان سینه در زنان با پروتز سینه است.
تشخیص سرطان سینه بعد از پروتز سینه
زنانی که جراحی پروتز سینه را داشته اند با انجام دادن این کار ها می توانند ماموگرافی های موفق تری داشته باشند:
- جهت چکاب سینه خود، مراکز درمانی با تجربه بالا در انجام ماموگرافی های متعدد از افراد با پروتز سینه داشته اند.در واقع مراکز تخصصی ماموگرافی با پروتز سینه
- از دکتر خود بخواهید تا کلینیکی را به شما معرفی کند که در آن رادیولوژیست ها تجربه زیادی در انجام دادن و تفسیر کردن ماموگرافی زنانی که دارای پروتز پستان هستند را دارند.
- زمانی که در حال وقت گرفتن از یک کلینیک هستید درباره تجربه اعضای آن کلینیک در ارتباط با ماموگرافی کسانی که دارای پروتز سینه هستند سوال کنید.
- اگر شاهد تغییراتی در سینه های خود شده اید، به دکتر خود اطلاع دهید. دکتر شما با رادیولوژیست درباره اینکه آیا شما نیازمند عکس برداری های بیشتر ماموگرافی یا سونوگرافی سینه هستید صحبت خواهد کرد.
دلایل جراحی پروتز سینه
- بازگرداندن سینه به سایز های قبلی خود. سینه ها سایز خود را پس از حاملگی، کاهش وزن و افزایش سن از دست می دهند.
- تصحیح یکسان نبودن شکل و سایز هر دو سینه. یکسان نبودن شکل دو سینه معمولی و رایج است، اما امکان دارد به دلیل آسیب دیدن بافت در یکی از سینه ها قبل از بلوغ این یکسان نبودن شدید تر باشد.
- بازسازی سینه بعد از یک ماستکومی (تخلیه سینه یا برداشت سینه). در زنانی که به دلیل سرطان یا مشکلات جسمانی ماسکتومی داشته اند، باعث این می شود که ویژگی های زنانه به آن ها بازگردد و احساس کامل بودن داشته باشند.
کارهایی که باید بعد از پروتز سینه انجام دهید
سینه های خود را منظماً در این موارد چک کنید:
- ورم کردن سینه در مکان های جدید
- توده یا تغییرات دیگری در شکل سینه ها
- درد دائم در سینه ها یا مکانی نزدیک به سینه ها
- سفت شدن بیش از حد سینه ها یا زخم بافتی جدید
همچنین به این موارد نیز توجه داشته باشید:
- جمع شدن مایعات در نزدیکی سینه ها
- ریزش مو
- خستگی زیاد، که می تواند یکی از علائم ضعیف شدن سیستم ایمنی باشد
هزینه پروتز سینه بعد از سرطان
پروتز سینه بعد از سرطان برای بازسازی سینه استفاده می شود. که در آن یک سینه جدید برای فردی که با هدف درمان سرطان و طی عمل ماستکتومی سینه های خود را از دست داده است ساخته می شود. هزینه هزینه پروتز سينه بعد از سرطان بسیار متفاوت است، چون تکنیک های جراحی بسیار متفاوتی دارد. در این روش ممکن است حتی از پروتز استفاده نشود و با استفاده از عضلات و چربی شکم این بازسازی انجام گیرد.