پروتز سینه و پرواز با هواپیما

پروتز سینه و پرواز با هواپیما

چند نکته وجود دارد که باید بعد از عمل بزرگ کردن سینه با پروتز در نظر بگیرید. یکی از آن نکات مهم امکان پرواز بعد از عمل بزرگ کردن سینه می باشد. در حالی که تغییرات در فشار کابین روی ایمپلنت‌ ها تأثیر نمی‌ گذارد، پرواز بلافاصله پس از عمل می‌ تواند خطر عوارض بعد از جراحی را افزایش دهد. بنابراین در این مقاله به رعایت نکات لازم جهت پروتز سینه و پرواز با هواپیما اشاره خواهیم کرد.

آیا پرواز بعد از پروتز سینه امکان پذیر است؟

پس از عمل جراحی لازم است توصیه های جراح خود را دنبال کنید. هر جراح زیبایی پروتکل های مخصوص به خود را برای پرواز پس از بزرگ کردن سینه دارد. با این حال، دستورالعمل های استاندارد توصیه می کنند که برای پرواز تا حداقل یک هفته بعد از عمل صبر کنید. هفته اول ریکاوری پروتز سینه، زمانی است که بیشترین عوارض وجود دارد. در حالی که پرواز به خودی خود مشکلی نیست، ایده سفر و محبوس شدن در هواپیما می تواند شما را در معرض عوارض قرار دهد. به عنوان مثال، حمل چمدان های سنگین می تواند منجر به خونریزی شود، در حالی که نشستن برای یک پرواز طولانی می تواند خطر لخته شدن خون را افزایش دهد. در نتیجه قبل از رزرو بلیط با جراح خود صحبت کنید و توصیه های او را جدی بگیرید.

احتمال ترکیدن پروتز سینه

عوارض پروتز سینه در پرواز

نکاتی وجود دارد که می تواند به کاهش خطر عوارض پروتز سینه و افزایش راحتی شما در هنگام پرواز پس از عمل بزرگ کردن سینه کمک کند. اگر پس از بزرگ کردن سینه خود و پس از طی کردن دوره بهبودی لازم پرواز می کنید، به این توصیه ها توجه کنید:

  • چمدان های خود را بلند نکنید یا نکشید. سرویس چمدان یا گاری های موجود برای اجاره در فرودگاه را در نظر بگیرید.
  • در طول پرواز حتما آب فراوان بنوشید. از دست دادن آب بدن هنگام پرواز رایج است و می تواند بر بهبودی شما تأثیر بگذارد.
  • هنگامی که علائم عدم کمربند ایمنی خاموش شد، برخیزید و در طول پرواز چند بار از راهروها بالا و پایین بروید. این به کاهش خطر لخته شدن خون کمک می کند.
  • مطمئن شوید که تمام داروهای خود و همچنین شماره تلفن جراح خود را در مواقع اضطراری در دسترس داشته باشید.

عوارض پروتز سینه در پرواز

ترکیدن پروتز در هواپیما آیا واقعیت دارد؟

ممکن است در مورد ترکیدن پروتز در ارتفاعات یا ترکیدن پروتز سینه و پرواز با هواپیما شنیده باشید، اما این فقط یک افسانه است! پرواز نه چندان طولانی پس از جراحی بزرگ کردن سینه با ایمپلنت سینه کاملا ایمن است. در واقع، بسیاری از بیماران بزرگ کردن سینه ما مهماندار یا خلبان بوده اند و هیچ مشکلی نداشته اند. اگر مدت کوتاهی پس از جراحی قصد سفر را دارید، مهم است که در طول جلسه مشاوره در مورد برنامه سفر خود با دکتر وحید حریری، جراح پستان و فلوشیپ جراحی زیبایی، صحبت کنید. اگر از توصیه های ایشان پیروی کنید، مسافرت بعد از عمل بزرگ کردن سینه می تواند کاملاً بی خطر باشد، اما مسافرت بعد از عمل جراحی می تواند عوارضی ایجاد کند. یک دستورالعمل کلی برای سفر این است که اولین معاینه بعد از عمل خود را دنبال کنید و سفر را تا زمانی که حداقل یک هفته تا بهبودی کامل مانده است، به تعویق بیندازید.

آیا پروتز سینه دچار ترکیدگی خواهد شد؟

خیر ترکیدگی پروتز پستان در پرواز با هواپیما واقعیت ندارد. با این حال، ما توصیه می کنیم که بیماران حداقل 2 هفته پس از عمل خود پرواز نکنند، زیرا هم پرواز و هم عمل با ترومبوز ورید عمقی (لخته شدن خون در پاها) مرتبط است. این مسئله عمدتا به دلیل حرکت نکردن پاهای شما برای مدت طولانی است (که هم در حین عمل و هم در حین بی حرکت نشستن در طول پرواز رخ می دهد) اما ربطی به پروتز های واقعی سینه شما ندارد! پس از دوره 2 هفته ای، بسیاری از بیماران ما پرواز می کنند. ما هیچ گزارشی مبنی بر تغییر شکل یا پارگی پروتز از این بیماران در طول پرواز نداشته ایم.

علائم ترکیدن پروتز سینه

پارگی پروتز پستان ممکن است به دلیل پیری طبیعی ایمپلنت، ضربه ناشی از تصادف رانندگی، قرار دادن سوزن در طول بیوپسی یا عوامل دیگر اتفاق بیفتد. وقتی پروتز سالین پاره می‌ شود نمک آن به سرعت و در طی چند روز نشت می‌ کند و سینه تا حدودی تخلیه شده به نظر می‌رسد، بنابراین بلافاصله متوجه می‌ شوید که پروتز پستان پاره شده است. نمک نشت یافته به مرور جذب بدن می شود.

اما وقتی پروتز سیلیکونی پاره می‌ شود، ژل آن به دلیل ضخیم‌ تر بودن، کندتر نشت می‌ کند. بنابراین ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا متوجه شوید که پروتز پاره شده است، یا ممکن است اصلا متوجه این موضوع نباشید. ژل سیلیکون جذب بدن نمی شود. پروتز های ژل سیلیکون مایع که قبل از سال 1992 فروخته می شد، در صورت بروز پارگی، به احتمال زیاد به خارج از کپسول بافت اسکار اطراف ایمپلنت نشت می کردند. ژل سیلیکون مایع می تواند به سایر قسمت های بدن مانند غدد لنفاوی یا ریه ها پخش شود.

علائم ترکیدن پروتز سینه

بدن شما ممکن است با تشکیل بافت اسکار بیشتر به سیلیکون واکنش نشان دهد، که ممکن است ناراحت کننده باشد یا باعث تغییر شکل سینه شود. در موارد نسبتاً نادر، توده هایی به نام گرانولوم سیلیکونی می توانند در بازو، زیر بغل، ناحیه قفسه سینه یا سایر نقاط بدن ایجاد شوند. از سال 2006، ایمپلنت های سیلیکونی فروخته شده دارای پوسته های ضخیم تر و پرکننده ژل منسجم تری بودند.

اگر این ایمپلنت ها پاره شوند، تمایل به ایجاد پارگی در پوسته دارند (که به عنوان “شکستگی ژل” نیز شناخته می شود)، که می تواند شکل و ظاهر پروتز را به خطر بیندازد. علائمی که نشان می دهد ایمپلنت سیلیکونی شما پاره شده است می تواند شامل تغییر در شکل و اندازه سینه و افزایش درد، سفتی و تورم در طی چند هفته باشد. پارگی همچنین می تواند باعث انقباض کپسولی شود. پارگی پروتز سیلیکونی که هیچ علامت قابل توجهی ایجاد نمی کند به عنوان “پارگی خاموش” شناخته می شود.

احتمال ترکیدن پروتز سینه برای چه کسانی وجود دارد؟

ترکیدن ایمپلنت می تواند ناشی از عوامل زیادی از جمله ضربه به سینه و تصادف باشد. اما پرواز با هواپیما در پارگی پروتز پستان تاثیری نخواهد گذاشت. پرواز می تواند یک بار عاطفی و جسمی باشد، بنابراین باید تا حد امکان در دوران نقاهت و قبل از پرواز خود را آرام نگه دارید. پس از یک هفته، سینه‌ های شما احتمالاً همچنان متورم، دردناک و التیام می‌ یابد و باید به ملاقات‌ های بعدی با جراح بروید. توصیه می کنیم حداقل تا چند هفته بعد از عمل از پرواز خودداری کنید. اگر مجاز هستید که در هوا سفر کنید، هر روز یک پیاده روی کوتاه انجام دهید تا جریان خون را تحریک کرده و از لخته شدن خون جلوگیری کنید.

جمع بندی

لازم است درمورد پروتز سینه و پرواز با هواپیما بدانید که قبل از هر کاری از جمله سفر با هواپیما، با پزشک خود صحبت کنید. چرا که الزامات متفاوت است و دستورالعمل ها برای همه درمان ها اعمال نمی شود. بنابراین قبل از انجام هر کاری با پزشک خود صحبت کنید زیرا نظرات و نیازهای بدن هر بیمار متفاوت است. به طور کلی پس از بهبودی کامل از جراحی، می توانید هر کاری را که تا به حال انجام داده اید، از جمله پرواز انجام دهید. با این حال، اکثر پزشکان توصیه می کنند بین دو روز تا دو هفته صبر کنید تا مطمئن شوید که بدن شما به طور طبیعی بهبود می یابد و هیچ عفونت یا عارضه ای رخ نمی دهد.

فلوشیپ جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی تهران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *