اگر چه راه مطمئنی برای پیشگیری از سرطان سینه وجود ندارد، اما چندین کار وجود دارد که می توانید انجام دهید که ممکن است احتمال ابتلا به آن را کاهش دهد. این به این دلیل است که برخی از عوامل خطر سرطان سینه با رفتارهای شخصی یا سبک زندگی، مانند رژیم غذایی و فعالیت بدنی مرتبط هستند. درمان ها بهتر شده اند و ما بیش از هر زمان دیگری در مورد راه های پیشگیری از این بیماری میدانیم. مراحلی که در این مقاله ذکر شده است میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند. همه این موارد برای هر فردی صدق نمیکند، اما بیشتر زنان اقداماتی را برای بهبود سلامت سینه خود انجام میدهند. ایجاد حتی یک تغییر میتواند مزایایی داشته باشد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه چه کنم؟
پیشگیری از سرطان سینه با عادات سالم شروع می شود – مانند محدود کردن الکل و فعالیت بدنی منظم. مهم است که بدانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه چه کاری میتوانید انجام دهید.
راه های پیشگیری از سرطان سینه
تحقیقات نشان میدهد که تغییر سبک زندگی میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را حتی در زنانی که در معرض خطر بالا هستند، کاهش دهد. بنابراین در ادامه مقاله به راه هایی برای کاهش خطر سرطان سینه اشاره خواهیم کرد.
1. کنترل وزن
حفظ وزن سالم یک هدف مهم برای همه است. اضافه وزن میتواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان سینه را به ویژه پس از یائسگی افزایش دهد.
2. فعالیت های بدنی داشته باشید
ورزش منظم یکی از بهترین چیزها برای سلامتی شماست که میتواند خلق و خو و انرژی را تقویت کند. همچنین میتواند به کنترل وزن کمک کند. علاوه بر آن خطر بسیاری از بیماری های جدی از جمله سرطان سینه را کاهش میدهد. سعی کنید حداقل 30 دقیقه در روز داشته باشید، اما هر مقدار فعالیت بدنی بهتر از هیچ است.
مطالب مرتبط: درمان سرطان سینه
3. مصرف میوه ها و سبزیجات
میوه ها و سبزیجات به مقدار کافی استفاده کنید.
4. مصرف نکردن الکل و دخانیات
از مصرف الکل و دخانیات تا حد امکان بپرهیزید. علاوه بر سایر خطرات سلامتی، سیگار باعث حداقل 15 سرطان مختلف از جمله سرطان سینه میشود. اگر سیگار میکشید، سعی کنید در اسرع وقت آن را ترک کنید.
5. شیردهی به نوزاد
طبق گفته سایت www.siteman.wustl.edu شیردهی در مجموع یک سال یا بیشتر خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد. همچنین فواید زیادی برای سلامتی کودک دارد.
6. عدم مصرف قرص های ضد بارداری
از مصرف قرص های ضدبارداری بخصوص بعد از 35 سالگی یا اگر سیگار میکشید خودداری کنید. قرص های ضد بارداری هم خطرات و هم فواید دارند. هر چه یک زن جوان تر باشد، خطرات آن کمتر است. خطر سکته مغزی و حمله قلبی در حین مصرف قرص ضد بارداری افزایش مییابد به خصوص اگر خانمی سیگار میکشد. اگر در مورد سرطان سینه بسیار نگران هستید، اجتناب از قرص های ضد بارداری یکی از گزینه های کاهش خطر است.
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد پیشگیری از بارداری هورمونی، شامل قرص های ضد بارداری و IUD هایی که هورمون ها را آزاد می کنند، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد. اما این خطر بسیار کوچک در نظر گرفته میشود و پس از قطع استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی کاهش مییابد. گزینه های پیشگیری از بارداری خود را با پزشک خود در میان بگذارید. همچنین مزایای پیشگیری از بارداری هورمونی مانند کنترل خونریزی قاعدگی، جلوگیری از بارداری ناخواسته و کاهش خطر سایر سرطان ها از جمله سرطان آندومتر و سرطان تخمدان را در نظر بگیرید.
7. از هورمون درمانی برای یائسگی خودداری کنید
هورمون درمانی یائسگی برای پیشگیری از بیماری های مزمن نباید طولانی مدت باشد. مطالعات نشان میدهد که تأثیر متفاوتی بر سلامتی دارد و خطر ابتلا به برخی بیماری ها را افزایش میدهد و خطر برخی دیگر را کاهش میدهد. هر دو هورمون فقط استروژن و هورمون های استروژن به اضافه پروژسترون خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند. اگر زنان هورمون درمانی یائسگی را انجام دهند، باید در کوتاه ترین زمان ممکن باشد. بهترین فردی که میتوانید با او در مورد خطرات و مزایای هورمون درمانی یائسگی صحبت کنید، پزشکتان است.
8. تاریخچه خانوادگی
افراد دارای سابقه خانوادگی قوی سرطان میتوانند اقدامات ویژه ای را برای کاهش یا مدیریت خطر انجام دهند. اگر مادر یا خواهری دارید که به سرطان سینه یا تخمدان مبتلا شده است (به ویژه در سنین پایین) یا اگر چندین عضو خانواده (از جمله مرد) دارید که به سرطان سینه، تخمدان یا پروستات مبتلا شده اند، ممکن است در معرض خطر بالای سرطان سینه باشید. یک پزشک یا مشاور ژنتیک میتواند به شما در درک سابقه خانوادگی این بیماری کمک کند.
سایر روش های پیشگیری از سرطان پستان:
1. چکاپ های دوره ای و ماموگرافی
- غربالگری سرطان سینه با ماموگرافی جان انسان ها را نجات میدهد. این به پیشگیری از سرطان کمک نمیکند، اما زمانی که قابل درمان باشد، میتواند به تشخیص زودهنگام سرطان کمک کند.
- اکثر زنان باید از سن 40 سالگی سالانه ماموگرافی انجام دهند.
- زنانی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه هستند ممکن است نیاز داشته باشند که ماموگرافی را زودتر شروع کنند. بنابراین، بهتر است تا سن 30 سالگی در مورد عوامل خطر سرطان سینه و اینکه آیا از غربالگری زودتر سود میبرید، با پزشک صحبت کنید.
2. خودآزمایی پستان
شما باید با سینه های خود آشنا باشید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در ظاهر یا احساس سینه خود فوراً به پزشک اطلاع دهید. و این فقط با انجام معاینه پستان در خانه صورت می پذیرد.
آیا یک رژیم غذایی سالم می تواند از سرطان سینه جلوگیری کند؟
اگر در مورد ابتلا به سرطان سینه نگران هستید، ممکن است از خود بپرسید که آیا اقداماتی برای کمک به پیشگیری از سرطان سینه وجود دارد یا خیر. برخی از عوامل خطر، مانند سابقه خانوادگی، قابل تغییر نیستند. با این حال، تغییراتی در سبک زندگی وجود دارد که میتوانید برای کاهش خطر سرطان پستان ایجاد کنید. داشتن یک رژیم غذایی سالم ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان سینه، دیابت، بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. به عنوان مثال، زنانی که رژیم غذایی مدیترانه ای همراه با روغن زیتون بکر و آجیل مخلوط میکنند ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهند.
رژیم غذایی مدیترانه ای بیشتر بر روی غذاهای گیاهی مانند میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل تمرکز دارد. افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی میکنند، چربی های سالم مانند روغن زیتون را به جای کره ترجیح میدهند و به جای گوشت قرمز، ماهی میخورند. حفظ وزن سالم نیز یک عامل کلیدی در پیشگیری از سرطان سینه است.
مراجعه به دکتر فوق تخصص سرطان سینه
در مورد تشخیص سرطان سینه هوشیار باشید. اگر متوجه تغییراتی در سینه خود شدید، مانند توده جدید یا تغییرات پوستی، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین با مراجعه به متخصص سرطان سینه از ایشان بپرسید که چه زمانی ماموگرافی و سایر غربالگری ها را بر اساس سابقه شخصی خود شروع کنید.
جمع بندی
یک رژیم غذایی سالم و چکاپ های دوره ای میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. سعی کنید میوه و سبزیجات زیاد مصرف کنید و مصرف الکل را محدود کنید. همچنین ننوشیدن الکل نیز به طور کلی سالم ترین انتخاب است.
آدرس مطب: میدان آرژانتین خیابان الوند روبروی بیمارستان کسری بن بست آریا پلاک ۲ ساختمان پزشکان آریا طبقه اول
شماره تماس مطب: 02188732902
منابع: