آنکوپلاستی | جراحی زیبایی سرطان سینه
آنکوپلاستی از دو کلمه تشکیل شده است. انکو به معنای سرطان است که متخصصان سرطان نیز انکولوژیست نامیده می شوند. پلاستی کلمه ای یونانی است که به زبان انگلیسی وارد شده است و به معنای تغییر شکل دادن است. در جراحی پلاستیک برخلاف آن که تصور می کنند از مواد خاصی مانند پلاستیک استفاده می شود، از نخ ها و ابزار معمول استفاده می شود و بیشتر تکنیک جراحی است. جراحی پلاستیک به نوعی از جراحی می گویند که باعث تغییر شکل در عضو می گردد. در این جراحی از طریق روش هایی تغییر شکل در عضوی مانند پستان، شکم و بینی ایجاد می شود. انکوپلاستی ترکیب سرطان و تغییر شکل دادن است. در حقیقت استفاده از تکنیک ها و روش های پلاستیک برای زیباسازی و تغییر شکل دادن یک عضو مانند بزرگ کردن یا کوچک کردن آن برای انجام یک جراحی سرطان است که کمترین تغییر شکل یا تغییر شکل به بهترین نحو ممکن در عضوی به خصوص پستان انجام شود. در واقع ضمن خارج کردن توده سرطانی زیبایی پستان حفظ شود.

انکوپلاستی چیست؟
انکوپلاستی، یک روش ترکیبی جراحی پلاستیک با جراحی سرطان است. در این روش با در نظر گرفتن موضوع درمان سرطان و با استفاده از روش های جدید جراحی پلاستیک، این امکان را به جراح سینه می دهد که در حالی که نسج کافی و حتی بیشتر در جهت درمان سرطان بر می دارد، همزمان شکل و فرم ظاهری پستان را حفظ کرده و حتی شکلی زیباتر به سینه بدهد.
در واقع بازسازی پستان، بعد از جراحی برداشتن تومور سینه می باشد. این جراحی، تکنیک های جراحی پلاستیک را در جراحی درمانی سرطان سینه به منظور حفظ کیفیت زندگی و زیبایی سینه بیمار و بدون لطمه زدن به کنترل روند درمان بیماری، تلفیق می کند.
تکنیک اختصاصی و جدید دکتر حریری در انکوپلاستی
دکتر حریری در انجام عمل انکوپلاستی روشی جدید و اختصاصی دارند که در این ویدیو به توضیح آن خواهند پرداخت حتما ویدیو را کامل ببینید و سوالات خود را در بخش کامنت های سایت مطرح کنید و یا راه های ارتباطی در بخش تماس با ما با دکتر حریری در میان بگذارید
انکوپلاستی برای چه افرادی کاربرد دارد؟
به طور کلی اگر پستان بیماری در حین درمان کنسر حفظ شود، با توجه به آن که حفظ پستان رادیوتراپی را به بیمار تحمیل می کند، حفظ آن به زیباترین حالت بسیار حائز اهمیت است. در نتیجه برای افرادی که به حفظ پستان تمایل دارند از تکنیک های انکوپلاستی استفاده می شود. اما اگر بیماری به حفظ پستان تمایل نداشت نیازی به آن ندارد.
ثابت شده است در برخی افراد که مبتلا به سرطان سینه هستند، می توان با رضایت بیمار به انجام رادیوتراپی پستان را حفظ کرد. بنابراین در این بیماران از تکنیک هایی برای حفظ پستان استفاده می شود که شکل مناسبی پیدا کند و برای طرف مقابل نیز قرینه سازی انجام می شود.
تفاوت آنکوپلاستی و جراحی حفظ پستان یا ماستکتومی کانزرواتیو
در ماستکتومی پستان به طور کامل برداشته می شود و در صورت تمایل بیمار از روش هایی برای پر کردن آن ناحیه استفاده می شود. ولی در انکوپلاستی فقط توده سینه برداشته می شود و از بافت همان ناحیه با جا به جایی یا بافت های دورتر و یا پروتز برای مخفی کردن فرورفتگی استفاده می شود. نکته قابل توجه آن است که قطعا این بیماران به رادیوتراپی نیاز خواهند داشت.

روش جراحی آنکوپلاستی
شیوه جراحی در انکوپلاستی به چند عامل بستگی دارد:
- بزرگ یا کوچک بودن پستان
- بزرگ یا کوچک بودن توده پستان
- مقدار باقی ماندن بافت پستان
در واقع باید توجه داشت که بیمار از سایز پستان باقی مانده رضایت دارد و آیا بیمار نیاز به قرینه سازی طرف مقابل نیز دارد یا خیر.
3 روش عمده جراحی وجود دارد:
• بافت های منطقه ای یا نزدیک برای انکوپلاستی
تغییر و جابجایی در بافت خود سینه: پس از برداشتن ناحیه سرطانی، بافت پستان را جا به جا می کنیم به نحوی که فرورفتگی به وجود آمده در پستان دیده نشود و شکل طبیعی برای بیمار ایجاد شود. در صورتی که حجم سینه بزرگ باشد و دو طرف سینه قرینه نشود ممکن است طرف مقابل نیز قرینه سازی شود.
• بافت های دورتربرای انکوپلاستی
استفاده از بافت های محل های اطراف برای پرکردن فرورفتگی سینه: گاهی حجم سینه کم است و یا حجم بافتی که برداشته می شود زیاد است. در نتیجه باید بافتی را از نقاط دورتری از پستان به محل آورده و در آن ناحیه قرار دهیم.
• پروتز پستان در انکوپلاستی
در صورتی که حجم برداشته شده هنگام خارج کردن توده زیاد باشد می توان برای قرینه سازی از پروتز استفاده کرد.
ترمیم نوک پستان در آنکوپلاستی
نکته قابل توجه آن است که ممکن است نتوان نوک برخی از سینه ها را حفظ کرد. با توجه به آن که نوک سینه به عنوان عضو مهمی در زیبایی پستان است، در نتیجه حفظ آن در جراحی انکولوپلاستی بسیار حائز اهمیت است. در گذشته برای ترمیم نوک پستان از پوست نواحی دیگر استفاده می شد. اما امروزه معمولا از پوست بافت های پستانی استفاده می شود.
مراقبت های بعد از عمل آنکوپلاستی
با توجه به شرایط بیمار، انجام قرینه سازی یا عدم انجام آن و روش های انجام شده ممکن است برخی پزشکان به استفاده از سوتین های مخصوص توصیه کنند. همچنین پزشکان برای محافظت از زخم ها نیز با توجه به نوع جراحی توصیه هایی می کنند.

مزایای جراحی انکوپلاستی
- حفظ توده سرطانی و کسب یک نتیجه خوب از از این عمل زیبایی
- حس طبیعی بودن سینه
- ایجاد تقارن و توازن در سینه ها
اگر سایز سینه بزرگ باشد، با روش انکوپلاستی می توان سایز سینه را نیز کوچک کرد.
حقایقی درباره انکوپلاستی
تمامی بیمارانی که پستان خود را به دنبال سرطان سینه حفظ می کنند رادیوتراپی خواهند شد. اما در افرادی که سینه آن ها به طور کامل برداشته می شود با توجه به فاکتورهای مختلف ممکن است نیاز به رادیوتراپی داشته باشند یا نداشته باشند. جراحان می توانند با توجه به شواهد موجود در این زمینه پیش بینی کنند و اطلاعات لازم را در اختیار بیمار قرار دهند.
رادیوتراپی به دنبال جراحی می تواند موجب تغییر شکل در پستان شود. شیردهی با آن پستانی که تحت عمل جراحی و رادیوتراپی قرار گرفته است، چندان میسر نخواهد بود. اما ممکن است بیماران با پستان طرف مقابل قادر به شیردهی باشند.
آنکوپلاستی پیشگیرانه در افراد با سابقه خانوادگی

گروهی از افراد هستند که خطر ابتلا به سرطان سینه در آن ها بسیار بالاست. بنابراین جهت پیشگیری از آن پستان این افراد قبل از ابتلا به سرطان سینه تخلیه می شود. سپس سعی می کنند پوست ناحیه را حفظ کنند و با استفاده از پروتز و برخی تکنیک های دیگر پوست سینه را با نوک آن و یا ندرتا بدون نوک بازسازی کنند. در نهایت با استفاده از پروتز، عضلات آن ناحیه و برخی وسایل دیگر پزشکی یک سینه جدید به شکل یک پستان نرمال درست می کنند. که البته باید آن را تخلیه یا ماستکتومی پیشگیرانه پستان و به دنبال آن بازسازی پستان دانست نه آنکوپلاستی زیرا هنوز توده ای تشکیل نشده است و طبق تعریف منظور از آنکوپلاستی انجام همزمان جراحی توده سرطانی تشکیل شده و زیبایی می دانیم.
طبیعتا شیردهی در این افراد میسر نخواهد بود. تخلیه پستان معمولا به صورت دو طرفه انجام می شود. به ندرت ممکن است بیمار در یک سمت مبتلا به سرطان باشد و درمان های آن انجام شود و در سمت دیگر نیز به صورت پیشگیرانه جراحی انجام شود.
جراحی سرطان سینه آنجلینا جولی
خانم آنجلینا جولی از بازیگران سرشناس آمریکایی هستند که به دلیل تشخیص ژن فعال سرطان سینه و سابقه خانوادگی به صورت پیشگیرانه تصمیم به تخلیه پستان و ماستکتومی گرفتند و پس از آن بازسازی پستان داشتند.